Nieuws

Een nieuwe directeur.

Een nieuwe directeur

Een nieuwe directeur, je hoorde het al een tijdje rondzingen door de school, als ik door de gangen van de school liep. Tijdens mijn voorbereidende bezoeken heb ik al een klein beetje kennis mogen maken met de 2 scholen in Hollum en Ballum. Een aangename kennismaking en ik verheug me dan ook op mijn komende periode op het mooie Ameland. Ik ga Wim de Vries opvolgen, die na 3 jaren  leiderschap het stokje overdraagt. In die drie jaren heeft Wim ontzettend veel bereikt, wat heeft uitgemond in een prachtige inspectiebeoordeling. Aan mij de taak om in goede  samenwerking met het team  deze ontwikkeling voort te zetten.

Mijn naam is Willem IJtsma, samen met Patricia en Sil, onze zoon van 2 jaar,  woon ik in het Friese Wijnjewoude op een boerderij waar we een hele kudde schapen hebben, een clubje kippen, een stel (werk)honden en (werk)katten en een aantal bijenvolken. Rondom de schoolvakanties halen we al vele jaren onze 15 jarige Hongaarse vakantiedochter Bianka, zo vaak mogelijk naar Nederland om mee te kunnen draaien in ons gezinsleven en even te  ontsnappen uit het kindertehuis.

In 1989 ben ik na het behalen van mijn PABO-diploma begonnen als leerkracht groep 5/6 en groep 7/8 op een basisschool in het Gelderse Laren. Het werken met kinderen en de levendigheid in een school vind ik fascinerend! Het creëren van een leerrijke omgeving waarin elk kind geprikkeld wordt vind ik een sport! 

In 1998 ben ik, heel veel ervaring rijker en met diploma Intern Begeleider en Remedial Teacher op zak; terug gegaan naar Friesland. Er lag een uitdaging, als directeur op een dorpsschool, op me te wachten. Op deze school zette ik samen met het team thematisch werken met behulp van wereldoriëntatie op de kaart.  Een onderwijsprogramma  waarbij het kind centraal stond en kon leren vanuit zijn eigen motivatie, waarin talenten benut werden en er gekeken werd naar mogelijkheden en kansen om de beste resultaten te kunnen behalen. Niet alleen op cognitief gebied, maar zeker ook op sociaal-emotioneel gebied.

Vanuit deze positie wil ik Wim bedanken voor zijn inzet voor Opo-Ameland en wens ik hem veel succes bij zijn volgende werkzaamheden. Ik kijk met veel plezier uit naar het werken op Ameland en de samenwerking met de bestuurscommissie, het team,  de kinderen en de ouders. Mochten er vragen zijn, kom gerust langs; de deur staat open, de koffie staat klaar. Ik ben aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.

Oan’t sjen,

Willem IJtsma